Motorcsere legyen vagy inkább vegyek egy másik E46-ost?

2017.05.28. 11:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Adott egy BMW e46 320ci 2001/11 havi autó. Tökéletes állapotban van, nekem egyetlen bajom van vele, hogy gyenge. Szeretnék bele egy háromezres motort rakatni. A kérdésem az lenne, hogy mennyire éri meg bele rakatni egy 30-as motort, minthogy vegyek már egy alapból 330-as bmw-t?

Kaptam egy ajánlatot itthon, hogy kb 1,5 millió ft-ért kapok háromezres motort, mindent cserélnének: futóművet, fékeket, váltót, mindent. Az aggályom az, hogy az én autóm vezetett km-es. Le lehet informálni, viszont ha motort cseréltetek benne, akkor mindez elveszik és nem lesz hiteles.

Üdvözlettel,

Martin

Kedves Martin!


Szerintem olcsóbb, jobb megoldás, ha ezt eladja, az igazolható kilométert tudja érvényesíteni az árban, és vesz egy olyan 330-ast, amit eleve annak építettek a gyárban. Az ehhez hasonló átépítésekkel az a bajom, hogy ha nem a megfelelő embert találja meg a feladatra, akkor nagy tákolások tudnak ilyenkor születni, a végeredmény az eredeti elképzelésnél vagy ígéretnél általában drágább lesz, de legalább szar is. A regisztrációs adó különbözetről se feledkezzen meg, ami ilyenkor keletkezik, ha le szeretné papíroztatni az autót.

bteb

Ha a 320-as árához hozzáteszi a másfél milliót, akkor már 330i kupét kap, és még szívni sem kellett vele, csak beleülni. Ja, és spert csináltasson bele, mert az E46-osban nincs, de az kell bele a legjobban.


Üdv:

-Becsületesnepper-