Melós kombinak Octaviát?

2017.06.04. 14:35

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdv!

A közeljövőben esedékes lesz szeretett Volkswagen T4 Transporterünk cseréje egy kisebb kombira, esetleg egyterűre. Már egy pár típust ki is néztünk : Volvo V70 2000-es évjárat körül, Toyota Previa szintén 2000 körül, Ford Mondeo kombi illetve Skoda Octavia kombi. Mivel munkás autónak szeretnénk használni (hosszabb tárgyak szállítása is), ezért nyilván nem egy fullos belső kivitel lenne a legmegfelelőbb. Leginkább a megbízhatóság lenne a fő szempont.

Amik nagyon fontosak :

- Magyarországon újonnan üzembehelyezett

- 1-1,6 millió forintig

- Legalább 4,7 méter hosszú legyen

- Mindenképp dízel (1900 ccm-től felfele)

Ezek közül melyik autót választaná? Esetleg ha van valami hasonló kategóriájú autó kíváncsian várom.

Segítségét előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

Ez az egyik kedvenc paraméterem: "Magyarországon újonnan üzembehelyezett " Mert akkor mi van, ha itthon helyezték forgalomba? Ami mellette szól az emberek szerint, hogy elvileg leellenőrizhető. Elvileg. Gyakorlatilag ennek is oda tekerik az óráját, ahová akarják, és a márkaszervizek semmilyen adatot nem adnak ki. Elmondom miért hátrány a magyar autó. Rosszabb minőségű utakon gurul egész életében. Mivel itthon lényegesen rosszabbak a jövedelmi viszonyok, nagy eséllyel korábban hagyják abba a normális szervizelést, mint mondjuk Németországban. Az ennyi pénzért kapható Mondeókat kerülném. A 2007 előtt gyártottakban a rossz hírű Delphi befecskendező rendszer van. A 2007-től gyártottak közül meg nem ennyibe kerül a jó. Az Octaviát nagyon ajánlom, de csak az 1,9-es motorral, a 2.0 PDTDI-t kerülném. Previából szintén nem lehetetlen jót találni, de nagyon meg kell nézni, mert sok közülük megtette a Föld-Hold távolságot többször.

skoda octavia combi 4x4 1 9 tdi pd large 6009

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.