Munkába járásra városi terepjárót?

2017.06.05. 09:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István,

Egy megbízható városi terepjárót szeretnék venni. Alapvetően munkába járásra, illetve alkalmanként vontatásra szeretném használni. Figyelembe véve a lehetőségeimet az alábbi 3 maradt a listámon.

Alapvetően érdekelne a véleménye, hogy melyiket a 3 közül, illetve 1-2 típus specifikus kérdés.

1) Hyundai SantaFe 2,2 CRDI 2007-2008-as évjárat. Ennél a típusnál érdekelne a motor megbízhatósága illetve automata vagy manuális váltó lehet a jobb választás.

2) Nissan X-trail 2007-2009-es évjárat, itt az érdekelne hogy a 2.2 dCi vagy a 2.0 dCi.

3)Toyota RAV 4 2007 köröli évjárat, 2.2 D-4D

Köszönettel:

Zoli

Kedves Zoli!

A Hyundai SantaFe megbízható autó, mint álatalában a koreaiak. A váltó tekintetében nem gondolnám, hogy nagy aknákat rejtene egy automata váltó, de természetesen minden elromolhat, ami benne van. A Nissan X-Trailnél a két literes dci motor jobb. A Toyota Rav 4-est nem ezzel a motorral venném, mert ennek típus hibái voltak, hanem benzinessel, a kockázatos motorkódokat megtalálja a beágyazott cikkünkben. A 2.2-es dízel motor csak 2009-től ajánlható, amúgy a RAV 4-est venném ezek közül benzin motorral.

rav42010 01

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.