Terepre is, pályára is legyen jó

2017.06.06. 13:16

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!


Országon belül rengeteget megyek a munkámból adódóan ez a sok évi 100.000 km ennek 70% autópálya maradék 20% rozsminőségű út/földút, a maradék 10% terep (szántóföld, csapás, turistaút, bozótos...) persze mindez idő szűkében, hogy az ember azért ne érjen rá kirándulgatni. Természetesen ehhez a futásteljesítményhez dízelt keresek, lehetőleg 4x4-et magas hass-magassággal tempomattal.

Lényeg hogy megbízható legyen, kényelmes, tágas és jól pakolható és azért ne ingatlanárba javítsák ha felmerül valami komolyabb gond. Fogyasztásban majdnem hogy mindegy mert bele van kalkulálva a kiszállásba. Gondolkoztam több típuson is 1,5-2 millió forintig + átírás és még további 1 millió a szükséges tartalék amiből üzemanyagot és a javítást tudom előfinanszírozni.

Kia Sorento 2,5 CRDI; Mercedes-Benz ML 270 CDI; SsangYong Rexton 270 Xdi; Toyota RAV4.

Vagy ésszerűbb választás lenne egy Fiat Panda 1,3 JTD Cross/Climbing csak a pakolhatóság miatt vettem el mint lehetőséget. A Duster meg drága és sok jót nem hallani róla.

Ezek közül melyik tartogatja a legkevesebb rizikót, népítéletben talán a Merciről elég jókat írnak. Tudom kicsit összetett a kérdés, de kíváncsi vagyok az Ön véleményére hát ha egyszerűbb lesz a választás.


Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Gábor

Kedves Gábor!

A Rav 4 teljesen jó, az abban lévő két literes dízel elég megbízhatónak számít. A Duster szintén jó autó, csak még hozzá tapad a szoci korból ismert moslék 1310-es Dacia emléke. Nyugaton nincs ilyen emléke az embereknek, ott népszerűbb is. Az ennyiért kapható ML Mercik nagyon le vannak élve, évek óta nem láttam még csak közepes minőségűt sem. A SsangYongot nem ismerem, sose láttam közelről. Egy ismerősömnek volt Kia Sorentója, ő nagyon szerette. Én Dustert vagy Rav 4-est vennék.

IMG 9716 resize

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.