Kis dízelt vagy benzint 400 ezerért?

2017.06.11. 08:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!


Munkahelyváltás miatt napi 2x40 km-t kellene ingáznom, erre a célra keresnék egy kis autót, a vételárra szánt keretem 400 000 Ft. Citroen Saxo/Peugeot 106 1.5 dízel vagy VW-csoportos 1.9 TDI/SDI lenne a kiszemelt.

Sajnos a dízel autók területén nincs nagy tapasztalatom, egy korai szériás Fiat Regata volt az egyetlen gázolajos autó a családban még a '90-es években és rengeteget szívtunk vele. A kinézett típusokkal kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy mennyire féljek a téli indításoktól? A tervezett futásteljesítmény pont a benzin/dízel határon van, lehet jobban járnék egy benzines Swifttel vagy Toyota Starlettel? Válaszát előre is köszönöm.


Üdv.:

Bálint

Kedves Bálint!

A Regata arról volt híres, hogy lehet vele szívni, azok az olasz dízelek még nagyon rosszak voltak, pláne, hogy mindből hiányzott kétszázezer kilométer, mire hazaértek. Az ön által kinézett dízelek a legjobbak, ezektől kell a legkevésbé félni, nyugodtan meg lehet őket venni. Az 1.5-ös francia dízel eszi a legkevesebbet, de ez a legkevésbé dinamikus.

A szivatásbajnok: Fiat Regata
A szivatásbajnok: Fiat Regata

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.