Kétszer annyiért fiatalabb Yaris. Megéri?

2017.06.12. 13:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper,


egy kis autóra lenne szükségem napi 20km ingázáshoz. A korábbi tanácsai alapján egy első generációs manuális benzines Toyota Yaris felé hajlok. Tulajdonképpen lehet háromajtós, 1000ccm motorú is. A lényeg, hogy megbízhatóan eljuttasson naponta a munkahelyemre. Napfénytető, bőrülés, gyorsulás stb. nem szempont.

A vételárban kb. 2000 €-ra gondoltam, vásárolni Németországban szeretnék, mivel itt élek. Nem tervezek hosszú távra, elképzelhető, hogy változnak majd az igényeim és más autóra lesz szükségem. Ha kiszolgál az autó 1-2 évig és utána túl tudok rajta adni jó áron, kis veszteséggel, az tökéletesen megfelel.

Apósom azt tanácsolta, vegyek inkább 4000 € értékben fiatalabb, kevesebb km-t futott példányt, mivel ott kevesebb lesz a szervizköltség.

Ön mit gondol, megéri a felár? Ennyiért eggyel újabb generációsat kapok, 3-5 évvel fiatalabbat.

Köszönöm válaszát.

Tisztelettel,

Dávid

Kedves Dávid!

Egy Yaris esetében akkor éri meg a felárat, ha az újabb modell jobban tetszik. A szervizköltség ezeknek az autóknak az esetében ki szokott merülni az olaj és kopó alkatrészek cseréjében. A jó benne, hogy tartja az árát, ha a fiatalabb mellett dönt, azon sem fog sokat bukni. Én az 1,3-ast venném, az jobban megy, és ha felkeveredne az autópályára, akkor nem lesz mozgó útakadály a többiek számára.

IMG 1867

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.