2,5 millióért sportosat

2017.06.27. 11:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt István,


27 éves vagyok, egyedülálló, se kutyám, se macskám. Már 4. éve hajtok egy Toyota Corolla 1.4 Sol-t (2004-es), szeretem, keveset fogyaszt és a kötelező dolgokon kívül nem kellett semmire sem költeni. Az egyetlen "bajom" vele, hogy lomha, és tudom, hogy nem gondolkozok racionálisan, de szeretnék egyszer az életben átülni valami sportosabb járműbe, amiben benne van a bugi. A keret 2,5-2,8 millió Ft + tartalék.

Egyetlen kiszemeltem van jelenleg, a Honda Civic Type-R, és úgy látom, hogy ebben az ársávban már jókat lehet venni.

A Type-R-on kívül milyen hasonló autók jöhetnek még szóba? Nemrégiben láttam ismerősnél egy Opel Corsa OPC-t (2007-es) szintén tetszetős volt, de nem ismerem a típust egyáltalán, alapvetően kevésbé gondolnám megbízhatónak, mint a Hondát.

Nincs elvárásom, hogy hátul kaparjon, a lényeg, hogy olyan autót szeretnék, aminél ha rálépek a gázpedálra, akkor besüllyedek az ülésbe, és ne kelljen háromszor átgondolni egy előzést.


Válaszát előre is köszönöm

Attila

Kedves Attila!

Az OPC Corsa nincs egy ligában a Civic Type-R-rel. Jól gondolja, a Civic szerintem is megbízhatóbb lesz. Lehet, hogy az OPC Corsa 192 lóereje jól néz ki, és megy is, de ahogy a két literes Type-R motor ordít, azt nem lehet leírni. Ezt olvassa el, egy pajtásom autója, két és fél évvel ezelőtt íródott, akkor volt benne 300 ezer kilométer, tudta a gyári teljesítményét akkor is, és a kocsi még mindig jól van.

IMG 1016

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.