Benzintemetőt keresek – Mustang GT vagy BMW M3?

2017.07.24. 11:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző,


Szeretett E46 325i-m minden törődés ellenére kezd kikopni alólam, el kell kezdenem az utód után nézni. Már a feleségemtől is megvan az engedély, ezzel a dolog legnehezebb részét abszolváltuk. :)

Mindenképpen valami nagymotoros, benzines, hátul kaparós autóban gondolkodok. A keret 8-9 MFt. Amit nagyon szeretnék a nagy motoron túl, hogy ne kelljen évi 2-3-4 alkalommal szervizt látogatnom, ne álljon meg alattam a gép. Sajnos nem az a típus vagyok, aki szereti szerelni a gépet, azt inkább problémaként élem meg. (Pont ezért kezdek kiszeretni a 325i-ből, és ezért zártam ki elsőre azt az alternatívát is, hogy veszek egy 320d-t, és egy hétvégi játszós veteránt.)

Egyelőre az alábbi alternatívákat nézem:

1, BMW M3 (E92): Igazából ez lenne a szívem vágya, de ezért a keretért 8-10 éves példányok vannak, és eléggé félek, hogy mennyire lennék ezzel megint szorgos látogatója a szervizeknek. Az M5-től még inkább félnék, valószínűleg ott az internet szerint hatványozottabb a hibalehetőség, azt vérző szívvel már kizártam.

2, Ford Mustang GT: 2-3 éves példányok vannak ilyen nagyságrendben, kérdéses, hogy a belső tér miatt nem szeretek-e ki belőle. (Egy jól felszerelt E46 belső után ez bizony megeshet.) Korábbi szériát a futóműve miatt nem feltétlen szeretnék.

3, Ford Mustang GT újonnan: Ez ugyan kereten felül van, de némi hitellel belefér. Kérdéses, hogy megéri-e az új felára a 2-3 éveshez képest.

Ha a fentieken túl tudod valami hasonló paraméterekkel rendelkező, de inkább ajánlott típussal/megoldással tágítani a kört, az is nagy segítség lehet.

Előre is köszönöm, ha tudsz segíteni az összkép tisztábbá tételében!

Üdv:

Gábor

Kedves Gábor!

Elég sarkos véleményem volt az amerikai autógyártásról, de tavaly volt szerencsém kipróbálni egy ötliteres V8-as Mustangot a legújabb generációból, és ez a Mustang már lényegesen jobb, mint a korábbiak. Helyesbítek, nem csak a korábbi Mustangokhoz képest jó, hanem abszolút értelemeben is. Rendes motor van benne, jól forog, szép a hangja, jó a futóműve, rendes váltó (kézi váltósat vezettem) van benne, az ülések is tartanak, és ahhoz képest, hogy mit tud, még olcsó is.

A0D7926

Az M3 egy legenda, és az ebben lévő V8 az egyik legjobb, és az utolsó M-es szívó motor. Az én szívemhez az M3 áll közelebb, de a Mustang is nagyon jó.

Ha a fenti három mondat nem győzött meg a Mustangól, itt egy tévéadásnyi teszt grátisz Corvette-tel:

 

Ez itt pedig tíz percnyi győzködés az M3-hoz:  

 

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.