Első autónak Ford Focus vagy Peugeot 307?

2017.07.31. 10:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!


Első autómat szeretném megvásárolni. Eddig 2003-2005 közötti benzines Ford Focusokat nézegettem (a megbízhatóságuk miatt), és ugyan rengeteg van hirdetve, de nagyon nehéz leinformálható, megbízható előéletű autót találni, ami még nincs teljesen széthajtva/lelakva. A "leinformálható, garantált km-es" autókról kiderül, hogy pár hónapja még 70-80 ezerrel többet mutatott az órája, illetve csupa rozsda volt.

Ezért kezdtem el más márkák után nézegetni, és most találtam két 2003/2004-es Peugeot 307-es autót (1.4 illetve 1.6-os benzines motorral), megbízhatónak tűnő eladóktól, leinformálható előélettel. Az egyetlen aggodalmam, hogy hallottam jót is és rosszat is a márkáról. Akinek van az szereti nagyon, de mondtak olyat is, hogy nem túl megbízható és a szervizelése is drágább mint a Fordé.

Ön szerint megérheti a 307-est megvenni, vagy nézelődjek tovább? Esetleg tud más márkát ajánlani? A keretem 700-850e + átírás, első szerviz. Ami fontos, hogy megbízható legyen, és a fenntartása se kerüljön egy vagyonba.

Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Tamás

Kedves Tamás!


Nekem a Focus szimpatikusabb, és mint autó jobb is. A probléma vele az ön által is emlegetett rozsda. Sajnos ez az első Focus generációra nagyon is jellemző, de nem kizárt még rozsdamentes példányokat találni, csak sok lyukra futás kell hozzá, illetve telefonon oda kell küldeni az eladót az autóhoz, hogy nézze meg, és ne kamuzzon. A legjobb lenne egy olasz importból származó autó.

pug30714 001

A Peugeot jobb rozsda szempontjából, ott meg az elektromos apróságok veszélye fenyeget bennünket, a kormánykapcsolóval szokott probléma lenni, illetve a fűtőventilátor és a klímavezérlő hajlamos még tönkremenni. Hogy ne okozzak csalódást a rendszeres olvasóknak bemondom a Toyota Corollát és a Honda Civic-et is, mint lehetséges alternatívát.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.