1,2 millióig Octavia, Astra vagy Meriva?

2017.08.07. 10:52

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!


Teljesen kezdő vagyok autóvásárlás terén, saját autóm még nem volt, bár 20 éve vezetek. Fontos, hogy a két gyerekülés beférjen plusz csomagok, másrészt napi használat is fontos 40-60 km/ nap, városban és autópályán. Dízel vagy benzines is szóba jöhet, benzinesnél esetleg lpg-s átalakítás mivel a családban van ilyen átalakított autó és jók vele tapasztalatok és az öreg dízelektől kicsit tartok.

Két extrát szeretnék csak: klíma és az autópálya használat miatt a tempomat lenne fontos. max: 1,2 millió a keret. 5 típust néztem ki eddig de nehéz eldönteni melyik lenne ideális és melyik benzinesnél lehet gond az lpg átalakítással; mindegyikben találtam eddig kifogást.


VW Jetta - ennek kicsi a csomagtartója, pedig nagyon tetszik

Volvo V50 - elég drágák és ebben az árban csak nagyos idős vagy sokat futott autókat találtam

Skoda Octavia - a szervizköltségektől félek

Opel Meriva - nagyon eltérőek a vélemények, sok rosszat írnak róla

Opel Astra kombi - nagyon leharcolt példányokat láttam és sok negatívat írtak róla, főleg a H Astrákról.


Köszönöm előre is segítségét.

Balázs

Kedves Balázs!

Az Octaviánál pont nem kell félni a szervizköltségektől. A benne lévő 1.9-es TDI az egyik legmegbízhatóbb motor, amit valaha gyártottak, a benzinesek közül az 1-6-ost venném, az 1.4-es kicsi ebbe a kaszniba.

DSCF6165

A H Astrával nem értek egyet, szerintem az nem rossz, Göbölyös Zsolt kollégánk is használt egy ilyet elég sokáig. Vannak benne zavaró apróságok, amikkel együtt lehet élni, de alapvetően megbízható. Az 1.7-es motorokkal is az a baj, hogy bennük van a Föld-Hold távolság oda-vissza többször, ha talál valódi kilométerest az még jó lehet. Ugyanez vonatkozik a Merivára, izgalom az semmi nincs benne, de működik. A többiről nekem már nem is kell írnom, azokat már ön kizárta.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.