Honda CR-X del Sol vagy Mazda MX-5 legyen?

2017.08.12. 09:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!


Régi vágyam látszik teljesülni: tudok vásárolni egy olcsó élményautót. A nagy teljesítmény számomra most nem annyira fontos. Két autó között ingázok, nem tudok dönteni. Az egyik egy Honda CR-X delsol a másik pedig a Mazda MX-5.

A Hondába jobban tetszik a targa tető, a Mazdának pedig a formája. A Mazda újabb a Honda öregebb. Az alkatrészárak szempontjából kedvezőbb a Honda.

Lehetne sorolni még egy darabig... Ön melyiket választaná, ha 24 éves lenne és egy olcsó élményautóra vágyna?

Üdv,

Imre

Kedves Imre!

A CR-X del Sol szerintem nem az az igazi élményautó, ráadásul elöl kapar. Abban csal az az élmény, hogy leveszi a tetejét. Az MX-5 a hajtásától, a futóművétől, a kormányzásától, és ezek teljes összhangjától lesz élményautó. Nem erős, mégis akkorát lehet vele autózni, hogy nem hiszi el, ezt csak az tudja, aki már próbálta. A Lilafüred-Eger útvonal nyelezve kötelező, és megért mindent. Nem kérdés, hogy az MX-5 a helyes válasz.

maxresdefault

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.