Kisautót nagyrészt városba

2017.08.22. 13:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes nepper!

Kirepültem a családi fészekből, ezért hátra kellett hagyjam a közösen használt G Astrát, amivel teljesen elégedett voltam. Viszont lassan eljött az a pont (a napok óta tartó kánikula és közösségi közlekedés sokat segített...) hogy saját autót vásároljak.

A paraméterek a következők:

- A keret 800-900 e Ft.

- Benzines, kisebb motorral. 1.2/1.4

- Megbízhatóság és a kis szervizköltség fontos szempont

- 80%-ban városban használnám.

Eddig két típussal szemezgettem:

A már említett és általam is ismert G Astra, esetleg egy 2002-2006 között gyártott Corolla. Van esetleg más hasonló autó amit szívesen ajánlana a fenti paraméterekhez?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv,

Laczkó

Kedves Laczkó!


Ha már említette a Corollát, akkor nekem legalább már nem kell, minden szempontból jobb, mint a G Astra. Az Astra sem rossz irány, de ott az Ecotec motoroknál előfordulhat olajfogyasztás, ezek ilyenek, amíg nem ér el drámai mértéket, addig figyelni kell rá jobban, és utána tölteni, amikor szükséges.

IMG 7421

A Ford Focus-t is megemlíteném, az is egy jó lehetőség. Ennél az összegnél már pont megjelennek a II-es Focus-ok, de azok még nem lehetnek annyira parádésak, nyilván meg kell nézni, hátha. Az első széria végéről viszont nagyon szépeket lehet ennyiért találni, csak ne legyen rozsdás. Ajtók belső pereme, sárvédő, küszöb, ezeket kell figyelni.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.