Opelt vagy BMW-t?

2017.08.23. 10:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Egy ideje gondolkodom autóvásárláson, első körben csak az E46 320d jött szóba facelift utáni 150 lóerős motorral. Hallottam hogy a turbóval, kettős tömegűvel és egyéb dolgokkal szokott probléma lenni, ami nem két forintos javítás. Aztán nemrég a C Vectra is a látóterembe került, 1.9 cdti ugyancsak 150 lóerővel. A keret nagyjából 1 millió forint, és szeretném ha nem kellene rákölteni még egy másik milliót a szervizelésére. Ön melyiket ajánlja, melyiknek kisebb a rizikófaktora?

Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel:

Gergő

Kedves Gergő!

Az egymillió forintos 320 D-ről lebeszélem, igazi lelakott budikat láttam mostanában ennyiért. A rozsdára kell odafigyelni nagyon, itt találhatja a tipikus rozsdásodási helyeket. Ha a kettőstömegűtől tart, akkor Vectrát se vegyen, abban is van, de igazából szinte minden dízelben és sok benzinesben is. A C Vectrában lévő dízel elég megbízható motornak számít, tudok olyat, ami túl van az 500 ezer kilométeren, és működik, persze kettőstömegűt cseréltek benne. Kétszer. Ha nem megy sokat, jobban jár egy 1.8-as benzinessel.

IMG 9120

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.