Hármas Prius-t autópályára?

2017.09.18. 13:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper,


Napi 110 km-re tervezek egy hármas Priust. 40 km városon kívül, 70 km autópálya, azon átlag 140-160 km/h, időnként kicsit több (külföld). Tudom, hogy a dízelt erre találták ki, de az kizárt. Jelenleg egy Corolla 1.6 VVT-i van használatban.

Van esetleg tapasztalata/ismerőse aki ilyen körülmények között használ hibridet? Egy Atkinson-ciklusú motor mennyire tolerálja a nagy sebességet?


Válaszát előre is köszönöm!

Üdv:

Péter

Kedves Péter!

Aki Prius-t vesz, az jellemzően nem akar autópályán nagy sebességgel közlekedni, arra valóban a dízel való. A villanyász barátom családjában csak Prius-ok vannak (3db), mind megy autópályán (is), de senki nem nyelezi. Az egyik ismerősöm felesége, napi szintem nyomja vele a Budapest-Kecskemét-távot, de ő is csak 140-el. Nem hiszem, hogy bármi történne vele, ha 160-al vagy fölötte menne, de már Németországban sem lehet tartósan 160 felett menni, ott is sok a korlátozás, illetve nagyon megnőtt a forgalom. Ez úgy fog kiderülni, hogy vesz egyet, és ha nem válik be, eladja. Attól nem tartok, hogy baja lesz, inkább az a valószínű, hogy nagy tempónál kelletlen lesz.

pp-04

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.