Fabiát vagy Merivát?

2017.09.19. 11:00

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!


Május óta keresek első autót magamnak úgy 1,2-1,4 millió forint között. A végére két típus maradt: Skoda Fabia illetve Opel Meriva. A kérdésem lényege: Ennyiért már lehet kapni 2007-es 2-es Fabiát. Érdemes megkockáztatni a HTP motorral (Túlnyomórészt városon kívüli használatra lenne rokonlátogatáshoz.) ha a motorja nincs rajta a Totalcar által korábban közzétett kerülendő motorok listáján? Tehát más hiba elvikben nem jöhet elő rajta (mármint gyárilag)? Avagy érdemesebb Merivát venni, amit többet fogyaszt de több a hely benne? (Nem olvasni túl jókat róla a neten.) És ha az utóbbi akkor az 1,4-es is elegendő lehet?


Köszönettel: István

Kedves István!

A HTP High Torque Performance (magas nyomatékú) motornak két fajtája van, a gyengébbik két szelepest a nepper szlengben úgy fordítják, hogy Hiába Taposod Paraszt. Több emberrel beszéltem, aki szereti ezeket a motorokat, de én jobb szeretem a négyhengereseket, sokkal szebben járnak, szebb a hangjuk is. Nem rossz a Fabia, de elég fapados, különösen ezek a kis motorosok. A Meriváról én is olvastam már rosszat, de nekem nincs vele rossz tapasztalatom, szerintem az jobb választás lenne, a motorok közül az 1.6-os jobban passzol bele, de az 1.4-es is elviszi.

f

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.