Miatájától fájószívvel megvált hölgynek keresünk...

2017.09.23. 10:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

Párom MX-5 Youngsterének helyére keresünk kisautót, esetleg kompaktot, ami egy nagyságrenddel praktikusabb az elődjénél, de ezzel együtt mégis szerethető.

Praktikum oldalról elvárás lenne a klíma, légzsák, és a Mazdáéhoz hasonló megbízhatóság (javarészt városi használatban lesz). A szerethetőség egyik kritériuma pedig az agilitás (ne legyen alul-motorizált), a másik nehezebben megfogható szempont az, hogy nem szeretnénk zsugorított egyterűre hajazó autót. Ilyen formán a Honda Jazz, a Yaris, és a 2002 utáni Colt kiesik a játékból.

Szóba került típus a Fiesta MK5-ös (2000-2002) jobban felszerelt változata, mert aránylag lapos, és jót hallottunk a karakteréről, de minden javaslatra nyitottak vagyunk márkától függetlenül.

A keret átírással, és a szükséges javításokkal együtt egymillió forint.

Köszönettel,

Gábor

Kedves Gábor!

A Fiesta teljesen jó, és ennyiért már 2006-2007 körüli szép példányokat lehet találni. Az 1.4-eseket ajánlom inkább, ha kell valamennyi menés, de van belőle 1.6-os is, csak az ritkább.

Mk.VII 2006
Mk.VII 2006

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.