Elnyűhetetlen Golf TDI-t, vagy szabad a Xantiát is?

2017.10.22. 13:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Munkába járáshoz (havi kb. 3000 km, 80%-ban autópálya) keresek lehetőleg kombi, vagy méretes és jól pakolható csomagterű dízel autót, a keret 300-400 ezer Ft, plusz szerviz és egyebek. A nagy böngészés közepette rátaláltam a Citroen Xantiára 1.9 tdi és 2.0 HDI motorokkal. Szimpatikus a mérete, a felszereltsége, és a kényelme, illetve a futóműve miatt.

Szabad ilyen autót venni ennyiért, vagy maradjon az eredeti elképzelés, a Golf 3 kombi a bizonyos legendásan megbízható, elnyűhetetlen TDI-vel? Ha Xantia, akkor X1 vagy X2? Esetleg más ötlet ebben a kategóriában?

Előre is köszönöm,

Üdv,

O.

Kedves O.!

Volt több Xantiám is, de még akkor, amikor ezek 2-3 milliós értéket képviseltek, és nem volt bennük a Nap-Hold távolság többször oda-vissza. Azóta ezek a kocsik a végtelenségig le lettek lakva, össze-vissza tákolva, de nem tartom kizártnak, hogy talál még normálisat ezért a pénzért. Tényleg iszonyatosan kényelmesek, de nagyon meg kell nézni, és vigye el egy olyan emberhez, aki már látott ilyet.

Citroen-Xantia-X1

Vétel előtt érdemes körülnézni, hogy kivel fogja szervizeltetni, mert itt már az is kérdés, hogy legyen hozzá típusismerettel rendelkező szerelő. A Golf 3-asban nincs nagy rizikó, de rozsda szempontjából érdemes jobban szemügyre venni az ajtók alját, küszöböket, sárvédőíveket.

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.