Francia kalandok után japán vagy cseh?

2017.11.17. 11:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Levelemet először is kis felvezetéssel kezdeném. 2 éve vásároltam egy 2002-es Citroen C5 2.2 HDI-t, vezetett szervizkönyvvel és lekövethető, újkorától kezdve magyarországi előélettel és megvételekor minden hibátlan is volt, minden hibátlanul is működött... Aztán soha többet. Nem untatnám a részletekkel, de lényeg az ugyan "csak" kopó alkatrészeket kellett cserélni, de azt nagyon... nem volt hónap hogy ne kellett volna komoly összegeket hagynom a szervizbe (többek közte a kuplung + lendkerék csere is megvolt, de lengőkarok, hátsó híd felújítás, stb...)

Szóval most úgy nézz ki egy hatalmas anyagi bukással ugyan, de elválnak útjaink és szeretnék egy kevésbé kényes autót. Bár relatíve sokat használnám az autót, úgy kb. évi 30-40 ezer kilométert évente fele-fele arányban városban és azon kívül, elsőre ezért is vettem dízelt, de bevallom ezután a kaland után inkább egy egyszerűbb benzinesre vágynék, két jelöltem a Skoda Octavia 1.6-os 101 lóerős motorral illetve a Mitsubishi Carisma 1.6-os 90 lóerős vagy 1.8-as 125 lóerős benzin motorral.

Feltételem csak annyi lenne, hogy lehetőleg 2000-es év vagy az utániak legyenek, minimális extrákkal és a vételár beleférjen olyan 750-800 ezer forintba.

Ön szerint ezen feltételek mellet ezekből a típusokból sikerülhet kifogni egy jó állapotú példányt illetve ezen paraméterek mellett és Ön melyiket ajánlaná?

Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Márton

Kedves Márton!

Szerintem mindkettő jó, de a Carismák befcskendező rendszerével lehetnek gondok, én is jártam már vele pórul. Kevesen értenek hozá, a bontott alkatrész is nagyobb eséllyel elromolhat, egy másik autó árát rá lehet költeni, ha nincs szerencséje. A sima szívók viszont kimennek a világból, inkább azokat preferálnám. Az Ovtavia sem rossz, de szerintem a Carisma sokkal jobb. Érdemes megnézni az Accord 98-2002-ig gyártott változatát is, az még finomabb gép, vagy a Papp Tibi által korábban birtokolt Avensis-t, az se bír tönkremenni.

Az 1,8-as motorral érezhetően jobban menne, de azt nehéz kifogni
Az 1,8-as motorral érezhetően jobban menne, de azt nehéz kifogni

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.