Yaris, Micra, C3 – melyik legyen a befutó?

2017.11.19. 13:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

A következőben szeretném a segítségét kérni. A feleségemnek szeretnénk városi kisautót vásárolni. Nem sok elvárás van, csak annyi, hogy benzines legyen, négy ajtóval és klímával, továbbá a nejem elérje normálisan a féket és a kuplungot a maga 160 cm-ével. Több márkát is átnézve a Toyota Yaris, Nissan Micra és a Citroen C3 maradt fent a rostán.

Melyik motorral érdemes ezeket választani, vagy melyiket kell azonnal kizárni? Milyen típushibák fordulhatnak elő ezekben a gépekben? A karosszéria mennyire hajlamos a rozsdásodásra? Esetleg önnek van valami titkos favoritja, amin átsiklottunk? A keret nem nagy, kb. 1,1 millió.

Köszönöm válaszát.

Üdvözlettel István

Kedves István!

Ezek közül egyértelműen a Toyota Yaris a befutó a dobogó mindhárom fokán, utána a Micra és még hátrább a C3. A Yaris-t az 1.3-as motorral venném, láncos vezérlése van, nem kell cserélni, és nem romlik el. A rozsda szempontjából is elég ellenálló.

Résnyi motorháztető
Résnyi motorháztető

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.