Olcsó kisautót évi tízezres futással

2017.11.22. 11:01

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,

A kérdésem a következő lenne, ha egy olcsó kisautót szeretnék vásárolni (kb 4-5 százezer forint között) mit ajánlana? Valami kis városi csettegőben gondolkodom, évente kb 10-ezret mennék vele, ami fontos vagyis inkább elengedhetetlen a klíma, legalább 2 lufi, szervokormány, és ha létezik ennyi pénzért ilyen akkor egy ABS! Nem vágyom sem presztízsre sem semmi hasonlóra (főleg ennyi pénzért) inkább a megbízhatóság a fontos.

1996-2003 közötti Swiftekkel szemezgetek, sokan rá vannak függve a km-óra állás figyelésére, de úgy gondolom hogy ennél a típusnál egy 150+ futott autó sem rejtegethet nagyon komoly veszélyeket. Gondolom ezeknél is a fő gond a rozsda lehet, nem tudom más félnivalóm van-e , esetleg az automata váltó vagy az ezres motor klímával bajos lehet-e? :D

Ha esetleg ön tudna nekem ebben az árkategóriában valamit ajánlani tanácsait, észrevételeit nagyon szívesen fogadom!

Válaszát előre is köszönöm!

Nagy rajongója, András!

Kedves András!

Én egy Swiftet vagy egy bakancs Micrát vennék. Mindegyik nagyon megbízható, nem romlik el. A kettő közül a Micra sokkal igényesebb autó. A Micra CVT-je drága tud lenni, ha elromlik, de a Swifté se lesz olcsó, különösen az autó árához képest. Az 1.3-as motorokkal szerelt kocsikat keresném inkább, azok jobban bírják a klímázást.

770 kilóhoz elég az egyliteres, elképesztően jó és takarékos motor
770 kilóhoz elég az egyliteres, elképesztően jó és takarékos motor

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.