A tökéletes Accordot cserélném álomautóra

2017.11.25. 15:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,

Régóta követem írásait ezért tudom, hogy egyik kedvence a Honda, és nem kedveli nagyon a német prémiumokat. Nekem viszont az álmom egy Audi A5 automataváltóval, 2005-ös Honda Accordomat 2.2 i-ctdi-ről váltanék rá. Nagyon szeretem, nagy, kényelmes, dinamikus jól fogyaszt, viszont ahogy a nepperűző rovatban is írta párszor: mindent ki kell próbálni egyszer.

Tetszenek a facelift előttiek is 2012-ig, de a 2012-től gyártottak még jobban. (2012-nél fiatalabb nem szükséges) Ezzel kapcsolatban szeretném tanácsát kérni, hogy milyen motorral/váltóval válasszam, mire kell figyelni? Évente 50-70 ezer km-t megyek jelenleg, de későbbiekben is minimum évi 30 ezer lesz.

A fenntartási költségekkel tisztában vagyok, mindegyik autómnak megadtam mindent, kötelező szervizeknél is a legjobb olaj+szűrő, fékbetét stb.

Válaszát előre is köszönöm: Fecó

Kedves Fecó!

Ha már ragaszkodik az A5-höz, akkor a 2.0 CRTDI-t ajánlanám leginkább kézi váltóval. Ha szeretne automatát, akkor az ne multitronic legyen, az nagyobb eséllyel megy tönkre.

audi a5 1 10

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.