2017.11.26. 10:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Hónapok óta böngészem az autókat, hogy lecseréljem az örökölt '96-os 1.0-es Swiftemet. Az "új" autóra szánt összeg kb. 900.000 Ft, ebbe szeretném, ha beleférne a klíma, elektromos ablak és a megbízhatóság. Az autót 80%-ban autópályán használnám.

A felmerült autók a következők, amelyeket tetszés szerinti sorrendben írtam:

1. Mazda 3 (1.6 benzin/1.6 dízel)

2. Toyota Corolla 1.4 benzin/1.4 D-4D/2.0 D-4D)

3. Audi A3 (1.6 benzin/1.9 dízel)

4. Volkswagen Golf IV. (1.4-1.6 benzin,1.9 dízel)

Kérdéseim a következők:

Melyik modell lehet a legjobb választás fogyasztás, rozsdásodás és megbízhatóság terén? Van-e valamelyik modellnél olyan buktató amire oda kell figyelni vásárláskor? Illetve a Toyotánál az 1.4-es modellek autópályára nem gyengék?

Esetleg milyen más egyéb autót ajánlana még, ami ezekhez hasonló?

Segítségét előre is köszönöm,

Kamilla

Kedves Kamilla!


A Mazda 3-ból inkább az 1.6-os benzinest venném, de 900 ezer forintért tartok tőle, hogy a rozsda boglyákat fogja nézegetni. A tipikus rozsda helyekért kattintson ide. Ez annyira tipikus, hogy Németországban már meg sem nézem őket. Kizárólag Olaszországból hozok Mazda 3-ast, ott nincs só, ezért nem rohadnak a Mazdák.

mazda3fl 004

Toyotából inkább az 1.6-ost venném, de az 1.4-es is vállalható, ha nem akar 160-nal utazni, akkor elég az is. Itt is inkább a benzineseket venném, később azokat könnyebb lesz eladni. A3-ból viszont inkább az 1.9 TDI-t venném, kimegy a világból, és szerintem az a leggazdaságosabban fenntartható dízel motor. A Golfra is ugyanez vonatkozik, de az A3 kicsit igényesebben van összerakva, én inkább azt venném. Rozsda előfordulhat, elsősorban a kerékíveken, de korántsem jellemző rájuk annyira a rozsdásodás, mint a Mazdára.


Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.