Plug-in hibridet napi ingázásra

2017.12.21. 08:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Budapest-agglomeració napi bejárásra (kb. 50 km oda-vissza) keresek önálló elektromos menésre is alkalmas, a hatótávpara miatt elsősorban hibrid használt autót (max 3-4 éves). Mivel napelemes rendszerem van otthon, elsősorban plug-in rendszerű érdekelne, a napi 10-12 órás utántöltés nem akadály. Hosszútávú menésre van egy 3000 ccm-es benzinesem, úgyhogy ez csak bejárásra kellene.

Nézegetem a magyar oldalakon kívül a mobile.de-t is, de nem igazan találok magyarázatot arra, hogy a 3-4 éves hibridek miért veszítik el az eredeti értékük több, mint felét. Talán az akku/inverter-frász miatt? CVT-váltos autók is szóba jöhetnek, bár nem igazán örülnék neki.

Köszönettel: Sándor

Kedves Sándor!

Minden autó az életének az első 3-4 évében veszti a legnagyobbat az értékéből, az első egymilliót akkor, mikor az értékesítő a szalonban a kezébe adja a kulcsot, de még nem lépett ki az ügyféltérből. Szokja meg a CVT-t, mert a Prius-ban is az van, és az a legjobb.

Image45

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.