Első családi autónak Mazda 6?

2018.01.12. 11:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!


Első autó vásárlása előtt állunk feleségemmel, a család lassan plusz egy fővel gyarapodni fog. A megvásárolt gépjárművel hosszú távra tervezünk, nem szeretnénk a közeljövőben lecserélni. Sajnos, még nem vásároltam autót eddig, így nagy a félelem. Az autót évi max. 6-7 ezer kilométert használnánk.

Hosszas nézelődés, utánajárás után egy 2006-os Mazda 6 Sport 2.0 -t szemeltünk ki. 1,7 millió Ft, 180 ezer kilométer, benzines, 2019/11-ig érvényes műszakival, kereskedésből. A leírás szerint makulátlan az állapota, leinformálható, hiánytalan gyári okmányok.

Szeretném megérdeklődni, hogy milyen teendőim lesznek ha ez mellett döntünk, mire figyeljünk a vásárláskor, mi a leinformálás menete, hogyan csökkenthetem minimálisra a rizikót, illetve, hogy Ön szerint megfelel-e ez az autó az igényeinknek? Ha netán más típust, márkát ajánlana, szívesen fogadjuk.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Gergő

Kedves Gergő!


Az igényeknek tökéletesen megfelel egy 6-os Mazda. A kérdéséből az tűnik ki, hogy nem sok elképzelése van a dologról, ezért mindenképpen vegyen igénybe segítséget, itt elsősorban egy átvizsgálásra gondolok, nem feltétlenül márkaszervizben, de ők le tudják ellenőrizni a kilométert, és rendelkeznek a megfelelő műszeres háttérrel. Esetleg még ajánlom a Mazda Mestert a Reiter Ferenc utcában Budapesten, ha az önnek elérhető, ő is képben van a típussal, mivel csak ezzel foglakozik. Érdemes felhívni telefonon a szervizkönyvben lévő szervizt telefonon, hogy valósak-e a pecsétek.

IMG 6485

Üdv:

- Becsületesnepper -

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.