2018.02.02. 11:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Autóvásárlás elé érkeztünk és a palettánk nem is lehetne színesebb, mint amik a látókörünkbe kerültek. Fiatal 30-as pár vagyunk, gyerek még 9 hónapig biztosan nem jön:) és a keretünk 2,5 millió jó magyar forint. Leginkább hétvégén használnak az autót kirándulásra, bevásárlásra stb, és havonta 1 max 2szer a Budapest - Sárospatak útvonalra oda-vissza. Azért nem árt ha dinamikus a kocsi. Évi kb. 10000 km. A jelöltek:

Volvo C30 1.6d 2010 facelift

Opel Astra J 1.6t benzin 180LE

Mazda 3 2.gen 2010- ,1.6 benzin

A páromnak csak a forma számít, azonban és a szívó benzines motort preferálnám, azaz a Mazdát (sajnos a Civic formája főnöknek nem jön be). A rohadás már jelentkezik ezeken a modelleken, illetve mit lehet tenni ennek megelőzésére?

Ön melyiket választaná?

Köszönöm a választ!

Dezső

Kedves Dezső!

Évi 10 ezer kilométerre minek dízelt venni, C30-asból van benzines is. A csomagtartója jelzés értékű, ha ez szempont önöknél, két sporttáska, és tele van a puttony. Az Opelnek ezzel a motorjával még nincs túl nagy tapasztalat. Opel klubosokkal beszélgettem, állítólag nem rossz, a szerelők nem találkoztak még vele, de forgalomban is relatív kevés van, biztosat nem tudok mondani. A turbó és a kettőstömegű lendkerék cseréje valós veszély forrás.

volvoc30 02

A 2010-től gyártott 3-as Mazdákra még nem jellemző a rohadás, de egy alvázvédelmet mindenképp csinálnék rá, hogy ez később se legyen probléma. Motorjuk jó, váltójuk jó, elektromos rendszerük jó, nem nagyon van benne kockázat, én ezt venném a három közül.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.