Régi, de jól fenntartható csapatszállítót

2018.02.05. 13:42

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző, Tisztelt Szerkesztőség!

Családunk gyakran szállít kisebb-nagyobb holmikat városon belül (10-15 km), illetve egy-kéthavonta nagyobb társasággal külföldre utazunk (autópálya, legtöbbször több ezer km). Eddig bérelt, vagy kölcsönkért autóval oldottuk meg, ezen szeretnénk változtatni.

A költségkeretünk sajnos alacsony, 1,5 millió forint. Ami eddig szóba került nálunk: VW T4, Mercedes Vito 111 CDI, Ford Transit. Kellően tágasak, 9 személyesek, és az utóbbi kettőt volt szerencsém vezetni is. Fontos, hogy jól fenntartható autóról legyen szó, ami nem hagy cserben. Köszönöm előre is a véleményt, a segítséget.

Üdvözlettel: Gergely

Kedves Gergely!


A Mercedes Vitóról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy jól fenntartható. Úgy rohad, mint nem sok minden az autógyártás történetében. A zárhíd már 2-3 évesen rozsdás volt, utána jött minden, küszöbök, sárvédőívek, ajtók, stb..

800px-Vw multivan

A Transitoknak is a rozsda a legnagyobb ellensége, de nem akkora a baj, mint a Vito esetében. A T4 volt a legjobb Transporter, viszont ezek is elég öregek, és már itt is felütötte a rozsda a fejét a kerékíveken, küszöbökön és az ajtókon. Én keresnék egy relatív rozsdamentes T4-est a 2.5-ös TDI motorral.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.