2018.03.22. 10:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Sziasztok!

Városi napi 20 km, évi 10-12 000 km-es használatra szeretnék használható autót. 8-9 éves Honda Insight/Civic és Toyota Priusokra bukkantam az általam belőtt 2-2,5M forintos összegben. (Diesel nem, TFSI és ilyen downgrade-es benzinesektől meg nagyon félek).

Akár 1,4M - 3,4M ig találok Insight-ot/Civic-et, a hármas Priusok 2,1M -től indulnak és látszólag mindegyik jó állapotban van. Legtöbbször 2 éves kor különbségek és némi felszereltség a differencia és konkrétan duplázza az autó árat. Az ilyen olcsóbb ajánlatoknál gyanakodhat az ember?

A szívem a Honda Insight/Civic fele húz, számomra szebb kívül-belül, általánosan olcsóbban, sokkal magasabb felszereltséggel találok modelleket. Amcsi fórumok viszont tele vannak akkuhibás történetekkel, és drága akku cserékkel, míg Priusok-ról az ember csak jót hall. Rizikózzon az ember és vegyen Hondát aztán majd kiderül, vagy kompromisszumokkal válasszak egy Prius-t az lista aljáról?

Köszönöm előre is a véleményt, a segítséget.

Üdvözlettel: Pál

Kedves Pál!

A 2,1 millióért kapható hármas Prius a kínálat alja, minőségben is az lesz. Annyiért még bőven vannak jó kettes Prius-ok, az nem az alja lesz. A feleségemnek is Honda hibridje van, semmi baja, de a Prius jobb. Én nem a kínálat aljából vennék hármas Prius-t, hanem a kínálat felső végéből kettest. Lehet, hogy a hármas Prius szebb, nekem is jobban tetszik, de a kettes jobb egy kicsit.

priusok 01

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.