Focus vagy Fiesta egymillióért?

2018.03.24. 09:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Uram!

Autóvásárlás van tervben, a keretünk 1 millió forint plusz átírás és szerviz természetesen. Az autó 2 személy részére lenne fenntartva általában, elvétve 4-en utaznánk benne kirándulásokra, nyaralásokra, évi max 8-10 ezer kilométerrel számolva. Kinézet alapján a Ford Fiesta (2006-2007) és a Focus mk II (2005-2006) van képben.

A Fiestából 1 millióért a felső szegmensből tudnánk választani, Focusból inkább az alsó részéből, viszont az ugye autószerűbb, komfortosabb. Ön melyiket ajánlaná inkább? Mekkora a különbség a két autó fenntartási költsége között? A Focusból az 1.4-es és az 1.6-os benzinest választanám, a Fiestánál viszont nem tudom hogy számít e hogy az 1,3-as láncos, az 1.25-ös és 1.4-es pedig szíjas vezérlésű.

Illetve még a Mazda 3-asat néztük, csak kérdéses, hogy 1 millióért van-e rozsdamentes. Ön mit ajánlana?

Válaszát előre is köszönöm.

Üdv: Gina

Kedves Gina!

Én a Focus-t választanám a két Ford közül, az két embernek is kényelmesebb, más az utazási komfortja, és amikor négyen utaznak benne, nincs akkora kényelmetlenség. Fenntartási költségekben nincs számottevő különbség. A Mazda 3 nagyon jó kocsi, de ennyiért szerintem mind rozsdás lesz, kivéve az olasz importból származó autókat.

focus16d 005

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.