2018.04.28. 19:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Elfogultságom egészen biztosan hajmeresztő, de mindenféleképpen szeretnék egy E38-ast, vagy egy Opel Senatort, ha már úgy állok anyagilag. Gyönyörű autóknak találom ezeket. Észak-Németországban élek, itt is vásárolnám. Napi használatra lenne, évi egyszer-kétszer haza is mennék vele, de alapvetően nem mennék vele sokat a mindennapokban.

Benzinesre gondoltam. Manuális váltó felé hajlok, ez nagyban csökkenti a találati esélyem ha jól sejtem. Azért jó, ha nem egy 4.4 literes motor van benne, mert nincs benzinkutam. Érdekelne, melyikből melyik motorral szereltet érdemes venni, mikre kell figyelni ezeknél a típusoknál.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv: Balázs

Kedves Balázs!


Arra kell nagyon figyelni, hogy ne legyenek elrohadva, mert azt rendbe rakni kerül a legtöbbe. Különösen Senatort lesz nehéz találni, mert azok akkor is ritkák voltak, mikor még gyártották őket. Az autók üregvédelme sem volt a csúcson akkoriban, ezért azóta elvitte őket a vasoxid, és szinte mind a kukában van, de ha sokat megy utána vagy szerencséje van, akkor találhat normálisat. Mindenesetre ne vegye meg anélkül, hogy szakember nem látta alulról.

bmw740i2000 (66 of 75)

A BMW esetében leginkább a kis motorosokból fog kézi váltósat találni, mert úgy tudom (lehet rosszul), hogy csak a 28-as és a 35-ös ki V8-at gyártották kézi váltóval a hetes sorozatban. Itt is figyelni kell a rozsdára, mert ez is öreg már. A motorokkal nem lesz baj, ezek még elég megbízhatóak.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.