Hárommillióig nézelődök az Alfától a Mazdáig

2018.07.10. 13:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Régóta nézek autót a kétezres benzines, egyes fókuszom helyére, ami dinamikában, futóműben is legalább ennyire jó, ugyanakkor eggyel magasabb kategória és nem szereti annyira a rozsda, mint a jó öreg fókámat. Keret max 2,7 millió, kenyéren és vízen pár hétig, akkor 3 milla.

Jobban örülnék a benzinesnek, de a dízelt sem vetem meg, de azt gondolom, hogy a 30.000km/év, fele város, fele országút/pálya megoszláshoz a benzines jobban passzol. Hosszas keresgélés, böngészés, olvasgatás után, négy típus maradt fent a rostán:

Renault Laguna III - az elődeihez képest nagyon jókat olvasok róla, megbízható, olcsó, ár-érték arányban a legjobb. A hátránya az, hogy ebből jelenleg csak 1 db eladó benzines létezik hazánkban.

Alfa Romeo 159 - itt nincs semmi érv azon kívül, hogy gyönyörű és mikor ránézek szinte azonnal törlődik minden alternatíva, aztán alszom rá egyet és újra előkerül a többi típus... Lehet ilyet venni? Jobb mint a többi? Ha igen milyen motorral?

Ford Mondeo IV - Lassan 10 éve nyüstölöm a fókuszt, jó autó és a mondeó sem rossz, de nem vagyok márkahű, sőt szeretek próbálkozni. Tényleg olyan jó ennek is a futóműve? Milyen motorral javasolná?

Mazda 6 II - Nagyon szép autó, megbízható és van dinamikus benzines is. De az a helyzet, hogy vagy az elődjéről, vagy az utódjáról vannak cikkek, erről nagyon kevés. Rohad ez is, mint az első generáció? Milyen motorral érdemes venni, ha élményt is keresek a vezetésben?

A Volkswagen konszern típusait direkt hagytam ki, mert jóval drágábbak és nem is igazán szimpatikusak.

Ön melyiket választaná a négyből?

Válaszát köszönöm,

Laci

Kedves Laci!


A harmadik Laguna valóban jobb lényegesen, mint az elődei. Az Alfa 159 benzineseit nem ismerem, mert dízellel is alig találkozom, benzinesem még sose volt. A formával teljesen egyetértek. A Mondeóból szívó benzinest vennék, legjobb talán a két literes. Tényleg jó autó, jó a futóműve, igényes a belseje, a formája is vállalható a mai napig.

Üres, kanyargós út, vagy tempós autópálya, azt szereti
Üres, kanyargós út, vagy tempós autópálya, azt szereti

A Mazda 6 második generációja sokkal kevésbé rozsdásodik mint az elődje, nagy sportolás nem lesz, mert ez nem az a kategória, két literes vagy kettőfeles motorral venném. Ebből a négyesből 6-os Mazdát vagy Mondeót vennék leginkább.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.