2018.08.23. 10:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdv!

Bővült a családunk, így az 5 ajtós G Astra már kicsi lett... 1,3 millióig néztem szívó benzines kombikat 2005-től, és leredukáltam a kínálatot az 1.8-as Mondeóra, illetve az 1,8-as Primerara. Felszereltségben jobb a Mondeo, de szimpatikusabb a Primera. Melyiket ajánlaná megbízhatóság és szervizköltség szempontjából?

Köszönettel:

Gábor

Kedves Gábor!

A Primeránál a motornak kicsi az olajtöltete, csak 2.8 liter, ezért hamarabb haználódik el az olaj. Az átlagosnál gyakoribb, kb. 8 ezres olajcserére kell odafigyelni, a 15 ezres olajcserét nem bírja, és hosszú távon megbosszulja magát. Előfordul, hogy a váltó nehezen veszi a hátramenetet, itt is cserélni kell időben az olajat, hogy ez ne alakuljon ki.

Ford-0033

A Monedónál ezek kevésbé fordulnak elő, itt a rozsdásodás az ajtók alján, ami előbb-utóbb törődést ígényel majd. A Mondeo kevesebb rizikót rejt magában.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.