Családit városba, kétmillióig. Octavia vagy más?

2018.09.20. 11:05

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Minden költségével (átírás, kötelező olaj és ékszíj csere, stb) együtt 2M a felső lélektani határ, amiért nagy és kényelmes családi autót keresek. Mivel mi Pestre költözünk, a család egy része meg vidéken, így havonta azért bele lesz téve vele 5-600 km autópálya is. Nem baj, ha azt a tempót is bírja és hosszabb távon is kényelmes, ezért (meg mert a kis régi Fabia-mal meg vagyok elégedve) gondolkodom Octavia vásárlásában, de azon felül, hogy a főleg városi használat miatt benzineset szeretnék, és nem baj, ha 1.4-esnél nagyobb a motorja, illetve nem baj ha 10 évnél nem idősebb, nem sok lövésem van, hogy melyik motort / évjáratot érdemes választani.

Ebben kérném tanácsát.

Üdvözlettel,

L. Balázs

Kedves Balázs!

Nagyon jó az Octavia, én az 1.6-os szívó motorral venném. Sajnos ez a motor csak 2009-ig volt gyártásban. 2009-től jött az újabb modell, de ezekben már csak elvétve voltak ezek a szívó motorok, a TSI-k vették át a helyüket. Én ebből a kevés 1.6-osból választanék, jobb a békesség, ezekben nincs turbó, nincs kettőstömegű lendkerék, nem szakadt el a vezérműlánc. Ha kétmillió a keret, akkor az újabb modell csak nagy kilométer futással fog beleférni, de az elődjéből a legjobbak közül lehet válogatni. Mindkettő jó, nem bánja meg.

Octavia12tsi 05

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.