Honda Civic vagy Mazda 3?

2018.09.21. 10:20

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Gépjárműváltás előtt állok, 20 éves autómat szeretném lecserélni. Két autó közt választanék. Az egyik a Honda Civic Sedan 2006-2010 közötti évjárat, 1.6 vagy 1.8-as benzines. A másik pedig egy 2009-2010-es 1.6-os benzines Mazda 3 sedan. Ön melyiket ajánlaná?

Köszönettel, Tamás

Kedves Tamás!

Igazából mindegy, mindkettő nagyon jó. Üljön bele, és amelyiknél megvan az az érzés, hogy na ez az én autóm, azt vegye. Ez a Mazda 3 már nem is rohad úgy mint az elődje, műszakilag pedig mindig jók voltak. Én elővigyázatosságból csináltatnék rajta egy alváz és üreg védelmet, ha a Mazda mellett döntene.

mazda316s 09

Civic-ből inkább az 1.8-ast venném, láncos motor, nem szokott semmi baja lenni, és nagyon keveset fogyaszt. A rozsdásodás kevésbé jellemző rá, de egy alvázvédelem semminek sem árt.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.