Lakókocsizáshoz benzines kombit vagy terepjárót?

2018.09.22. 10:18

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Családunk azon kevesek közé tartozik, akiket rabjává tett a lakókocsizás. Van is egy ilyenünk, 1100 kg össztömeggel. Sajnos az ősök által levedlett, vontatáshoz eddig használt Chrysler Voyager karambolos és gazdasági totálkáros lett, gombokért eladtuk, így kéne egy másik, kombi vagy terepjáró, 5 személyre.

Legfontosabb a megbízhatósága, ne lepjen meg több ezer km-re itthonról az út szélén.

Fogyasztás mindegy, ehhez a vontatmányhoz optimális méretű motort keresek. Az autó legyen minél egyszerűbb technika, inkább költenék üzemanyagra, mint szervizre. (Japánok előnyben)

Egyszerűsége miatt benzinesben gondolkodom, de meggyőzhető vagyok, ha jó dízelt tud ajánlani. A keret kb. 1,5 millió + vételi költségek.

Pár kiszemelt:

Honda CR-V (2005 körüli)

Toyota Avensis Wagon (szintén 2005 körüli)

Várom válaszát!

Tisztelettel:

Dávid

Kedves Dávid!

Mindkét kiszemeltjét bátran ajánlom, Avensisből legjobb lenne a 2.4-es motor, ez csak automata váltóval elérhető, de két literes is teljesen megfelelő. Gondolom nem kell mondani, hogy nagy tűzijáték nem lesz, de elhúzza, amit kell. A Honda 4x4 hajtására ne gondoljon úgy, mint egy rendes terepjáró esetében, ezen csak akkor kapcsol a hátsó hajtás, amikor az első kerék megcsúszott, de igazi terepjárás esetében ez már késő, a nagy SUV teszten is bevérzett a szeme.

avensis20d 012

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.