Élményautót kétmillióig

2018.11.11. 09:28

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Párom nem mondott határozott nemet arra, hogy tavaszra beszerezzek egy második autót, élményautozás céljából. Ez egyet jelent a startjelzéssel, hogy belevethetem magam az autókeresésbe :). Ő azt hiszi, hogy veszek egy MX-5-öt és a téma le van tudva. Tényleg tetszik az MX-5, de nem vagyok teljesen biztos abban, hogy az lenne az ideális választás.

Ami biztos, hogy 2 üléses kabriót szeretnék, de egy far- vagy középmotoros autónak jobban örülnék.

A rendelkezésre álló keret max. 2 millió, esetleg kicsit több, de csak akkor, ha valamelyik autó nagyon megtetszik. Ennyiért Toyota MR2-ket és kicsit többért Porsche Boxstereket találtam.

Ha orrmotoros, akkor még a CLK, az Alfa Romeo Spider és a Z4 is szóba jön, bár számomra a CLK kicsit unalmas külsejű.

Tudom, hogy rengetegen esküsznek az MX-5-re, hogy az a tökéletes élményautó, de nem szeretnék elhamarkodottan döntést hozni, főleg, hogy nem ismerem a teljes palettát.

Tehát azt szeretném kérdezni, hogy ezek közül melyik autót ajánlaná, melyiket nem, és hogy mindezt miért? Mely egyéb màrkàk modelljeit érdemes még figyelembe venni?

Tanácsait előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Péter

Kedves Péter!

Mindig jövünk az MX-5-tel, és ez nem véletlen. Az ön által felsorolt autók mind gyengébbek egy valamiben, az élményben. Ezt nehéz megfogalmazni, de aki ült már MX5-ben az tudja, ennyire olcsón, nem lehet ekkorát autózni. A jó autózáshoz fontos a kis súly, ezek mind nehezebbek, mint a Mazda. Egyiknek sem olyan az egyensúlya, egyikben sincs annyira megbízható motor, olyan pontos váltó, olyan jó futómű, és egyikben sincsenek ezek akkora összhangban, mint a Mazdában. Ha egy autóból csak a kínálat aljából tud választani, mint a Boxster esetében, akkor azt a típust felejtse el, ott rengeteg akna lehet.

1200px-3rd Mazda MX-5 -- 06-14-2010

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.