Kombit városba kétmillió körül

2018.12.06. 14:25

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper,

főleg városi használatra keresünk kombit, esetleg suv-ot (a kutyabox is elférjen). A városi használat miatt benzinesben gondolkozunk, a mostani 2009-es BMW 520d helyett. Eddig a Passat a legszimpatikusabb, de az 1.8 motorokról sok rosszat hallottam, esetleg a 2.0 FSI?

De persze valami egész más is lehet, nem ragaszkodunk a német vonalhoz.

Köszönettel, Gergely

Kedves Gergely!


Az 1.8 TSI valóban nem jó, nagyon sok zabálja az olajat, és kb. egymillióból lehet megcsinálni, attól függően, hogy mekkora a baj, de ez lehet több is. A 2.0 FSI jobb, de az igazán jó a 3.2 FSI, azokkal tényleg kevés baj van, már ha Passatról beszélünk.


Városba minek a SUV, értem én, hogy divat, de racionális indokokkal nem tudjuk a létüket városban igazolni. Jellemzően ezt a kategóriát a hölgyek szokták előtérbe helyezni, de ezeknek a csomagtartója általában kisebb, mint egy kombié. Én inkább egy 1.6-os szívó benzines Ford Focus-on gondolkodnék, azokból is van kombi, és a kutyabox azokban is elfér.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.