2019.07.15. 12:58

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István,

Németországban élek, autót szeretnék vásárolni. Jelenleg egy 99-es évjáratú igáslovam van, egy E39 széria, 2,5 benzines, hat hengeres szívvel. Teszi a dolgát, mikor éppen kedve van. Mindig van valami apró marhaság, amit csinálni kell rajta, de eddig még sehol sem hagyott ott (lekpogtam). Legutoljára Csehország közepén megállt, mert a fojtószelep szórakozni kezdett. Kis vakarózás után, de még ment 500 km-t, hazahozott.

A bizalmam viszont megingott. Nem indulok el vele nyugodt szívvel sehova sem. Ezért esett a döntés a váltásra.

130 kg vagyok és 197 cm magas. Na már most ehhez mérten kell autót is vásárolnom, valamint a sok fotós felszerelésem is el kell férjen a csomagtartóban, ami az E39 Tuoring csomagterét ellepte. Nem ártana, ha lenne hely még pár csomagnak is, ezeken kívül.

Amik tetszenek, azok az A6-ok, 2013 évjárat felett, vagy pedig az 5-ös BMW GT-k, valamint VW Sharan, 2.0TDI. Természetesen az elektromos autózástól sem zárkózom el, abból viszont csak az i3 lenne megfelelő az árát nézve. Tehát elég széles a lista. A lényeg az, hogy kényelmes legyen, és magasabb tempónál is csendesen guruljon.

Nagyjából évi 20.000 km-t teszek meg, 60-70%-ban autópályán.

Segítségét kérném, hogy melyik modellt soroljam előre a listámon, persze más márka, és típus is szóba jöhet, jelenleg ezek jutottak eszembe.

Megtisztelő válaszát, előre is köszönöm.

Kristóf

Kedves Kristóf!


Ha kell a csomagtér, az 5-ös GT nem jó választás, nagynak tűnik a csomagtere a nagy a feneke miatt, de kicsi benne a hely. A nagybátyámnak ilyen volt, és amikor a szokásos cucc mennyiséget bele akartuk rakni, ami egy Passatba korábban simán belefért, a GT-nél tetriszezni kellet az emberek között is.

DSC4173

Az i3-hoz nem volt még szerencsém, de 260 literes csomagtartója van, az két nagyobb sporttáska. Én ebből a felsorolásból a Sharant választanám, a 2.0 CRTDI egy jó motor, keveset is eszik, a Sharan kaszni meg bármennyi cuccot elnyel.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.