Bizományi eladás jutalék nélkül - átverés?

2019.10.30. 13:22

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Nemrég eladóvá vált a szeretett, megbízható, újonnan vásárolt, de 12-évesen már kinőtt családi autónk. Pár nappal ezelőtt felhívott egy nagyon kedves hölgy, hogy megvan-e még? Megvan. "Jaj de jó!" Egy kereskedéstől hív (Pesti Autó Kft, egyébként) és sok vevőjük keres olyan autót, mint az enyém, szeretnék azt is árulni. Ott kellene hagyni 2-3 hétig, míg megmutatják a "várakozó vevőiknek". Jutalékot nem kérnek. Kérdezem miért jó ez nekik? A válasz: így sokszor be tudják számítani a vevő autóját jó áron, plusz a hitel után is kapnak jutalékot.

Nekem mégis kicsit gyanús az egész. Mit gondol a becsületes nepper? Létezik ilyen, vagy tuti átverés?

Köszönöm.

Dani

Kedves Dani!


Olyan nincs, hogy valaki ingyen dolgozik. Már sok hasonló esettel találkoztam, mindig volt benne valami büdös. Azokban az esetekben, amikről én tudok, arra megy ki a játék, hogy pénz nélkül szeretné feltölteni a telepét a nepper. Nem kérnek jutalékot, de majd elszámolásnál tárolási díjat igen, eladás után benyújtják a számlát, hogy ennyi meg ennyi volt a takarítás, gumiszőnyeg, tankoltak, szélvédőmosó, illatosító, olajat töltöttünk bele, eü csomag, háromszög, stb., persze egy fillért nem költöttek rá. Egy darab vevője sincs rá, de úgy gondolkodik, hogy meghirdeti, előbb-utóbb csak bejön rá valaki.


Ha abban egyeznek meg, hogy az autó eladási ára 600 ezer, meghirdeti 670 ezerért, bejön rá valaki, megegyeznek 630 ezerben, utána felhívják önt, hogy van itt egy vevő, de csak 550-ért vinné el, megpróbálják rábeszélni, nem volt rá érdeklődő, csak ez az egy, örüljünk neki, el ne szalasszuk, stb., és már meg is van a jutalék, plusz az előbbi költségek. Az itt felsorolt példák a munkám során tapasztalt dolgok, nem ismerem az említett céget, nem tudom ők hogy dolgoznak, nem szeretnék rájuk semmit mondani ismeretlenül, de a hitel jutalék már nem olyan sok, mint régen, a beszámítás létező dolog, de ez még nem tart el egy telepet.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.