Benzines igáslovat 500 ezerért

2019.12.09. 16:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

A kérdés adott: benzines (szívó) autót keresek 500.000Ft-ért. Nem vagyok márkahű, a kinézet sem érdekel igazán. A célom az, hogy ne kelljen felváltva karosszérialakatoshoz és autószerelőhöz hordanom az autót. Napi ~40km-t használnám (ennek 3/4 része országút, a többi város) + évente 1-2 hosszabb utazás.

Amiket eddig néztem: Ford Focus és Mondeo MK2&MK3 (bár utóbbinál az az érzésem, hogy ennyiért még nincs olyan, ami nem hulla), Toyota Avensis, G Astra, Hyundai Accent, Kia Rio, Suzuki Ignis, Fiat Punto (mk2).

Ezekből melyek azok, amelyeket kihúzhatom a listáról illetve amik maradhatnak, azoknál milyen motorral érdemes vásárolni őket? Az általam leírtakon kívül milyen autókat, milyen motorral lenne érdemes még hozzáadni ehhez a "listához"?

Méreteim miatt (187cm/130kg) kisebb autók nem igazán jöhetnek szóba, Puntóban még biztosan kényelmesen elférek.

Választ előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

Az MK3-as Mondeóból csak hullát láttam ennyiért, jellemzően el van rohadva az ajtók alja, első sárvédők, küszöbök. A Focus jó, ott is a kaszni rozsdásodására kell figyelni. Az Avensis kevésbé rozsdásodik, ugyanakkor meglehetősen strapabíró műszakilag is. A Hyundai Accent és a Kia Rio is az erősen ajánlható kategóriába tartoznak, de megemlíteném az 1999-től gyártott Honda Accordot is, vagy a Toyota Corollát. A Suzuki Ignisszel is tennék egy ülés próbát, hogy elfér-e benne, az is agyonüthetetlen.

Üdv,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.