Automata kisautót másodiknak

2020.01.15. 08:31

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper/István!

Nagyon kíváncsi lennék a véleményére. Jelenleg egy 14 éves H Astrát használok második autóként, és erősen gondolkodom a frissítésen. Amihez ragaszkodnék az a benzines motor, automata váltó, 5 ajtó, és 2012 utáni autó. A keret 3mFt.

Nincs szükségem nagy autóra, évi 4-5000 km-t tennék bele túlnyomórészt városban, ezért a kis és alsóközép kategóriában nézelődök. Sajnos elég kicsi a választék, de mégis érdekelne, hogy az alábbi típusok közül Ön melyik mellett tenné le a voksát. Honda Jazz, Hyundai i20, Hyundai ix20, Hyundai i30, Opel Corsa D, Opel Astra J, Ford Fiesta, Kia Venga, Kia Rio, Mazda 2, Toyota Yaris. Szándékosan hagytam ki az összes Volkswagent, Skodát, Seatot, azoknak nem bízom a DSG váltóiban, és a TSI motorokról sem olvastam túl jókat.

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

Zsolt

Kedves Zsolt!


Akik olvassák ezt a rovatot, már maguktól kiabálják kórusban a válaszom, ha nem lenne a felsorolásban, de benne van. Honda Jazz! Ráadásul ez a második generáció faceliftje, ami még jól is néz ki. Kívül kicsi, belül nagy, nem romlik el, nagy a csomagtartója. A CVT váltóra figyelni kell, a gyári előírás 60 ezer, de szerelők szerint jobb a sűrűbb csereperiódus. Én 30 ezrenként cseréltem az asszony autójának a váltójában az olajat. Csak gyári olajat tegyen bele, nem egy nagy tétel, de ezzel lehet megelőzni a váltójavítást.

02-uj-003

A Corsának nem túl nagy szám az automatája, autóként és helykínálatban is nagyon messze van a Jazztől. A Hyundai, Kia váltójához nem volt még szerencsém, arról nem tudok nyilatkozni, ahogy Mazda 2-esből se láttam még életemben automatát. A Yaris MMT váltójától is van jobb, például a Jazz CVT váltója, illetve ebben az esetben van még egy olyan nehezítés, hogy a Yars 1.33-as motorja érzékeny az olaj minőségére, illetve inkább a sűrű olajcsere intervallumot kell erőltetni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.