Évi 35 ezer kilométerhez nem tudok dönteni

2020.01.17. 13:47

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Évi 35 ezer km-re és 80% pályára keresek autót Astra J 1.7 CDTI helyett. Ezt 150K km-el vettük ár alatt, de gyorsan költeni is kellett rá. Az igazság az, hogy kicsit beleuntam az állandó DPF kiürítésébe ha néha többet megyünk a városba a kocsival, és - ha lehet - már kettőstömegűt sem szeretnék cserélni a következő autómban.

1.8-as benzines 9-es szériás Honda Civic-kel szemezek a benzin, ha pedig dízelbe maradnék akkor B-s Merci ami tetszik. 200 és 220 CDI-ről hallottam jókat. Megbízható azokban az automata? vagy inkább gondolkozzak kéziváltóba és kettőstömegűben? Esetleg mi másban gondolkozhatnék még?

Előre is köszönöm!

Máté

Kedves Máté!


Én is ilyen motoros Civic kombit vettem családi autónak, és nagyon szeretjük. Hét liter környékén el lehet vele járni, nincs baja, és 620 literes csomagtartója van, szinte mindent elnyel. Ha megint vesz egy dízelt, annak is el fog tömődni a részecskeszűrője, mert a dízel nem szereti a városi forgalmat.

vwf

Ha automatát vesz a Merciből, akkor készüljön váltó javításra, ami van benne, akkor el is romolhat, és az zsebbe nyúlós lesz. Nem teszem le a nagyesküt, de emlékeim szerint a Civic-ben egytömegű lendkerék van.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.