Merjek B Zafirát venni?

2020.01.18. 10:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

T. Kroneraff István!

Használt autó vásárlásán gondolkodom már egy ideje. Heti néhány alkalommal használnám kb 10-40 km-ig terjedő utakra, bevásárlásra nagymama látogatásra és munkábajárásra. Fő szempontok: legyen megbízható,egy hétre le lehessen ruccanni vele a Balcsira 4 személlyel, és férjen bele a fűnyíró meg a damilos fűkasza. Ja és ne kerüljön többe 1,6 milliónál.

Nagy esélyes lenne a b Zafira, inkább egy későbbi évjárat (2008 vagy utáni). Az első kérdésem ajánlaná-e megvételre, ha igen erre a felhasználási módra melyik motorral? Merjek-e egy dieselre beruházni? Második kérdésem: ha inkább hanyagoljam a Zafirát, ezért az összegért mit tudna nekem ajánlani erre a felhasználási módra?

Válaszát előre is köszönöm! Péter

Kedves Péter!

A B Zafira elég jó autó, sok érdekesség nincs benne, de egyik egyterűben sincs. A levelében leírt felhasználásra én egyértelműen benzinest vennék. Igaz, hogy többet eszik, mint egy dízel, de a dízelnek nem esik jól, ha nem melegszik be rendesen, márpedig téli időszakban kell húsz kilométer is, mire teljesen bemelegszik, és az olaj is eléri az üzemi hőmérsékletet. Az Opel Ecotec motorjainak van egy rossz tulajdonságuk, eszik az olajat, egyik jobban, másik kevésbé, ezek ilyenek, ezzel számolni kell.

DSC03308

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.