Vénségemre limuzint vennék

2020.01.19. 07:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István,

Őszintén kíváncsi vagyok a véleményére: 55 évemhez közelítve vágyom egy "igazi", "békebeli" , kényelmes, nagy limuzinra. 12-14.000 km-t megyek - már csak - egy évben, a bébifóka-mentő ambícióinkat kiéljük egy Outlander PHEV birtoklásával, és a kinézett 3 autó mindegyikének az ára belül van már azon a fájdalomküszöbön, amit évekkel ezelőtt meghatároztam, mint autóra elkölthető keret.

A 3 aspiráns : 2006-2010 közötti, szívó benzines, V8-as limuzin, a Mercedes S-osztálya (500), Audi A8 (4.2) és a Lexus LS (460, vagy 600h), max. 130-150.000 km-es, "szervizkönyves" futással (valószínűleg a német piacról).

Nincsenek illúzióim a fenntartás költségeiről, a fogyasztásról, arról sem, hogy van-e egy ilyen autónak létjogosultsága Magyarországon, ezért inkább arról kérdezem Önt, hogy mik az egyes típusok esetleges gyenge pontjai, és - ha feltételezzük azt, hogy fenn tudjuk tartani az autót - nyilván arra is kíváncsi vagyok, hogy Ön a fenti futásteljesítmény nyugis, békés, "krúzolós" megtételéhez melyiket választaná?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm,

Attila

Kedves Attila!

Sajnos nem fogok tudni segíteni, ugyanis az említett típusok közül egyikhez sem volt szerencsém (és nem is lesz), lévén kereskedelmi szempontból ezek meglehetősen kockázatos darabok. Ha az embernek egy kicsit nincs szerencséje, akár évekig is lehet őket árulni, és bukni rajtuk pár millió forintot. A Lexusról van áttételes tapasztalat, beszéltem LS-tulajjal, arról számolt be, hogy nincs mit mondani, 160 ezer kilométer óta működik hiba nélkül. Fórumokat, a típusokkal foglalkozó klubokat keresném meg információért.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.