Lecserélném a Corollát. Avensis vagy Accord legyen az utód?

2020.02.29. 22:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdv,

Imre vagyok autó vásárlás előtt állok, jelenleg egy 2003 Toyota Corolla 1.4 benzines autóm van.

Alapvetően két típusra koncentrálok Toyota Avensis vagy Honda Accord inkább benzinest szeretnék 2003 utániakat átlag 10-15-ezer éves futásra.

Mik azok a típushibák amikre oda kell figyelni/a rozsdán kívül/! Várhatok-e tőlük hasonló megbízhatóságot mint a Corollától? A keret 2-2,5 millió.

Köszönöm a válaszát

Üdv.

Kedves Imre!


A 2006 előtti Avensis esetében előfordulhat olajfogyasztás a néphagyomány szerint, de én még nem találkoztam vele, pedig volt egy-két Avensis-em. A rozsda erre a típusra kevésbé jellemző.

avensis 002

Az Accord esetében valamiért nekem a jobb első centrálzáraim mentek tönkre, egyéb semmi. Sajnos rengeteg a rozsdás hátsó sárvédőívű autó, emiatt én már nem is vállalom a típus beszerzését. Ennyi pénzért már a 2006 utániakból válogathat, azok közül is a legjobbakból. Az Avensis esetében 2006-tól már megoldott az olajfogyasztás problémája. Megbízhatóság tekintetében vannak olyan jók mint a Corolla.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.