Segíts rábeszélni a családot egy Prius II-re

2020.03.27. 10:19

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,

Nem konkrét autó kapcsán kérek tanácsot, inkább az emberkezelési rutinodra lenne szükségem.

A rövid kérdés: hogy győzzem meg a családot, hogy egy kettes Prius, ami 15 éves és van benne 2-300 ezer km az igenis jó vétel? A gond az, hogy ha bedobom hogy ilyen korú és futásteljesítményű autót akarok ennyiért, akkor gyakorlatilag meg se hallgatnak ekkora baromságot, én pedig nem tudom meggyőzni őket.

Első saját autó lenne (a barátnőmmel vesszük, aki nem vezet), és nincs olyan műszaki tapasztalat a hátam mögött, hogy meggyőzzem őt és a családját. Forrást (elsősorban tc) pedig akármennyit vihetek, jön a mantra hogy egy ilyen öreg autónak bármi baja lehet, meg az interneten bármit lehet írni, stb. Cáfoló forrást viszont nem hoznak, mert alapvetően nem érdekli őket a téma.

Laci

Kedves Laci!


Nekem is Prius II-esem van, jóval túl a 400 ezer kilométeren, minden nap használom, és nem szorul össze a fenekem, ha el kell indulnom vele több száz kilométerre, mert tudom, hogy nem fog elromlani, de tudok 600 ezer feletti futású Prius-ról is. Ha jól veszem ki a szavaidból, akkor nem a szülők adják össze a pénzt, hanem ti ketten a barátnőddel, azt a pénzt meg ti kerestétek, ti költitek saját felelősségetekre. Akkor mi a kérdés? Ti pénzetek, azt vesztek rajta, amit akartok, nem kell a szülők beleegyezése, ha hülyeséget csinálsz, majd viseled a következményét, és az is a te dolgod lesz. Az életben eljön az a pillanat, amikor nem kell már a szülők engedélye, hozzájárulása.

Toyota Prius

Egy-két ilyen beszélgetésen már túl vagyok, vannak, akiket nem lehet meggyőzni, és vannak akiket nem kell. Szerintem ez most a nem kell. Arra figyelj, hogy jót vegyél, ha nem értesz hozzá, nézesd meg szakemberrel, akkor nem lesz bajod vele. A laikusok az aksitól félnek a legjobban, azt az érvet szokták hangoztatni ellene, hogy csiliárdokba kerül egy új, de ha esetleg egy-két aksi cella bedöglene, azt is kis pénzből meg lehet javíttatni, meg van rá a szakember gárda (itt van erről egy jó cikk). Hajrá!

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.