Bármit, csak keveset fogyasszon

2020.03.29. 09:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,

jelenleg egy E46 320d tulaja vagyok. Ezen az autón mindent javítottunk, ami befecskendezéssel kapcsolatos, fogyasztása mégis pályán 130 körül 9-10 liter, ésszel (90-100) hajtva megáll 6 literben a fogyasztása (nincs beállva a fék és nem laposak a kerekek :D ). Ezt, és minden egyéb nyűgjét, rozsdával az élen, megelégelve keresek helyette hasonló értékű (600 000 - 1 000 000 ft) kombit, amiből van is felhozatal, és nem akar a fogyasztásával anyagi csődbe juttatni.

Cél egy 5 liter körüli fogyasztás, és egy klíma, a többi nem érdekel, mert csak plusz ami tönkremehet. :D

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!


Ennél az E46-nál valami nem kerek, ennyit nem ehet. A szívósorra ránéztek már, hogy nincs-e teljesen elkormolódva, akkor tud ilyen fogyasztási adatokat produkálni. Ha keveset fogyasztó autót keres, ami nem probléma kupac, akkor vegyen egy VW-csoportos 1.9 TDI-t. A legmegbízhatóbbak a 110 lovas AFN motorkódúak, és azok még nem is mennek rosszul, de a PDTDI-től sem kell félni.

zjt

Nekem volt egy Fabiám, amivel a sebességhatárokat betartva simán el lehetett közlekedni öt liter alatt is. Egyszer játékból elkezdtem vele menni hosszú távon autópályán 90-nel, 2,9-et fogyasztott. Tavaly volt nálam egy 110 lovas Ibiza, az rendesen fickós volt. Ennyiért lehet venni nagyon szép faceliftes A4-es kombit, az nagyon szép tud lenni, és belül is normális autó hatását kelt, de nagyon sokat meg kell nézni, mire meglesz a tuti, mert nagyon sok lelakott lomot árulnak.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.