A húszéves autó már egy szatyor alkatrész?

2020.04.21. 17:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Üdvözlöm!

Belevágnék a közepébe.

Volvo S80 2.4 szívó benzin (2002 körüli) vásárlását fontolgatom, de nem mertem meglépni, mert aggódom az autó kora és a fenntartás miatt... Persze állapotot, nem évjáratot, de 20 év az 20 év. Fenntartás alatt nem üzemanyagra vagy biztosításra gondolok, inkább a várható meghibásodások, ill. ezekhez köthető alkatrészárak nyomasztanak. Az első S80 már elég bonyolult volt, mostanra meg már elég öreg(=?pénztemető?). Nem vagyok csilliomos, és nincs szükségem az autóra, elvagyok a mostanival (2011-es 308 1.6hdi), elvisz mindenhová, nem nulláz le. Szerelemből venném, mert tetszik és vágyom rá. Viszont 2 autót nem éri meg fenntartanom.

Érdekelnének az Ön tapasztalatai az említett Volvóval kapcsolatban. Egy korszerű autóhoz képest félni kell, hogy otthagy? Sokkal drágább a fenntartása, mert öreg, és mert valaha prémium volt? Sokat böngésztem róla, természetesen mindkét végletes álláspont képviselteti magát, ezért kérem ossza meg velem véleményét az autóról, hátha így könnyebb lesz eldöntenem, belenyúlni vagy elengedni...

Köszönettel, Levente.

Kedves Levente!


Az autó életkora önmagában semmit nem jelent, erre szoktam mondani, hogy állapotot veszünk, nem évjáratot meg kilométeróra állást. Ami sokba kerülhet ezeknél a Volvóknál, az az automata váltó javítása, az lehet 500 ezer forint is, emiatt inkább a kézi váltósokat nézegetném. Ez a 2,4-es benzinmotor nagyon jó konstrukció, láttam belőle többet félmillió kilométer körüli futással napi használatban. Én meg merném venni.

xxx

Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.