Automata családi kombit az SX4 helyére

2020.05.14. 12:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületes Nepper!
Tisztelt István!

Családunk bővülése miatt a kis suzinkat (2007-es sx4) hamarosan ki fogjuk nőni, elérkezett a csere ideje. Két magas felnőtt és két gyerek részére keresünk egy kényelmes kombit az alábbi elvárásokkal/feltételekkel:

- Keret 12.000 Euro (ezen felül van az egyéb költségekre, első javításra, karbantartásra)

- Kedvenc márka, típus nincs. Észszerű keretek közt legyen fenntartható, megbízható. Kb. 10évre tervezünk az autóval.

- Évi 10-12 ezer km futás, de nem anyuci ovijárata, arra szerencsére nincs szükségünk. Hétvégi használat, rokonlátogatás, kirándulás kb. 30-40% város 60-70% országút, pálya.

- Már nem keressük a rally-s élményt, legyen nagy, kényelmes, jól pakolható, komfortos... egy igazi utazó hajó, amivel azért lehet előzni :-)

- A fogyasztása nem fontos, ekkora éves futásnál nem ez a fő szempontunk.

- Automata váltóval kellene, tolató kamerával, radarral, hátsó üléseken 2 isofix.

- Ha nincs rajta vonóhorog, akkor utólag lehessen rá rakatni kerékpár szállítására (nem szeretem a csomagtérajtóra vagy a tetőre tenni).

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Sándor

Kedves Sándor!


Ilyen használatra egy szívó benzines kombit vennék vagy hibridet. A következő típusok jutottak eszembe: Hyundai i40 2.0i, Honda Accord, Honda Civic Tourer, Toyota Auris 1.8 hibrid. A Hyundai-ból a jobban felszereltekben alapból benne van a tolatókamera is, de erre nem szűrnék, mert kb. 40 ezerért bármire felszerelnek egy tolatóradart itthon.

IMG 8524

Accordból sajnos 2014-es a legfiatalabb utána befejezték a forgalmazását Európában. A Civicnek van viszont a legnagyobb csomagtartója a maga 620 literével. A feleségemnek is ilyen van, hihetetlen mennyiségű cucc fér bele. Az Auris hybrid fogyaszt a legkevesebbet, de erre tényleg csak kerékpár szállításra alkalmas horgot lehet tenni. Nagyon megbízható technika, a hibrid rendszertől egyáltalán nem kell félni.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.