Fontos az elegancia: Bentley-t vegyek vagy Astont?

2020.05.19. 10:26

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

Autóvásárlás előtt állok, amihez az Ön nagyrabecsült szaktudását szeretném ségítségül kérni.

Amit tudni kell rólam, hogy fontos számomra a visszafogottság, inkább az eleganciát részesítem előnyben. Munkámból adódóan elvárás az elegánsabb megjelenés, amelyhez egy fokkal komolyabb autó társul.

Három kiszemeltem van, amit a következő kritériumok döntenek el: szervizigényesség, fogyasztás; elegancia; maximum 4 éves lehet; 130.000 euró vételárba bele kell, hogy férjen (szervizelve); ne jöjjön szembe minden sarkon ugyan ilyen autó.

Bentley Continental GT, Aston Martin DB11, Mercedes Benz S65 AMG

Ön melyiket ajánlaná nyugodt szívvel?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel, Alfonz

Kedves Alfonz!


Szépet kérdezett! :-) Ezek közül eggyel van némi áttételes tapasztalatom, az öcsém barátjának volt egy Continental GT-je, és megkért, hogy jelentsem be a bécsi Bentley szervizbe 60 ezres szervizre. Meg is történt, kérdeztem telefonba, hogy mennyi pénzzel készüljünk? 3500 euró, mert gyertya csere is lesz, abból meg tizenkettő van benne. Mint egy karácsonyfán. Mondjuk a kiszolgálás fullos volt, az öcsém kivitte az autót, és a szerviz idejére adtak egy Bentley Mulsanne-t, hogy addig menjenek el vele kávézni, vásárolgatni. Amíg az öcsém barátjánál volt az autó, addig semmi baja nem volt, de a szerviz nem olcsó.

DSCF4148

Szerintem az Aston Martinnal hasonló a helyzet, bár már annak is lett budapesti képviselete, viszont Merci szerviz nemcsak Budapesten van, de az ország több pontján is. Hasonló teljesítményű Merciből eddig csak SL 63 AMG-ben ültem, na ettől a teljesítmény szinttől félni lehet! A menetstabilizáló automatika gombját nem nagyon kellene piszkálni, mert nehéz az árokból méltóságteljesen, lőporszagúan, üvegszilánkkal összekarcolt képpel kimászni. Ezeknek a teljesítményű autóknak a fogyasztása jellemzően úgy alakul, hogy 15-16 liter környékén el lehet mozogni, de onnantól, hogy kihasználjuk a rendelkezésre álló teljesítményt a fogyasztás ugrásszerűen megsokszorozódhat, akár az 50-60 literes fogyasztást sem nehéz elérni. A várható szervizköltségek miatt keresse fel a márkaszervizeket, hogy legalább a kötelező karbantartások árairól legyen elképzelése.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.