Olasz vagy japán kompaktot 1,5 millióért?

2020.05.20. 15:46

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves István!

A három fős családunknak olyan kompakt autót keresek, ami megbízható, alacsony fenntartási költségű és stílusos. Jó lenne alkalmanként a városba rohangálásnál, de első sorban hosszabb utakra is megfelelő lenne.

Benzinesre gondoltunk, aminek van legalább 6 fokozatú váltója, hogy ne legyen hangos a hosszú úton, és kisebb legyen a fogyasztása. Az ideális egy automata váltós lenne, de ezt a lekövethetetlen előélet miatt elengedtük, nem akarunk zsákbamacskát.

Kb. 1,5 milliót szánnánk a vásárlásra, amire még rájöhetnek az adminisztrációs költségek, és a kezdeti szerviz költségek.

Az ár és a fenti feltételek alapján két autó jött számításba:

- Fiat Bravo 1,4-es Tjet 2008-2011 (itt tartok a turbótól)

- Honda Civic (ufó) 1,8-as szívó 2006-2008 (itt tartok a rozsdásodástól, illetve a magas szerviz és alkatrészáraktól, ami egy ilyen korú autónál már valószínűnek tartok)

Melyiket ajánlaná ezek közül és miért?

Van-e más típus, ami a fenti paramétereknek megfelelne? (MK2.5-es 1,6-os Focus illetve 1,6-os MK1-es Kia Ceed-en gondolkoztunk, de a váltó illetve a design miatt kizártuk ezeket)

Előre is köszönjük a tanácsait.

Üdvözlettel:

Gyuri

Kedves Gyuri!


Én nem tartok a turbótól, de azt szoktam mondani, hogy egy autón a két rendszám közti rész tud elromlani. Ami benne van, az elromolhat, ami nincs, az nem. A turbó sem fog kitartani a világ végégig, de megfelelő használattal, rendszeres olajcserével kitolható nagyon sokáig az élettartamuk. Az ufó Civic nem egy elromlós fajta, és a rozsda sem jellemző rájuk annyira, viszont másfél millióért nem a legjobb ajánlatokat találja majd.

IMG 7149

A Focus 1.6 szívó benzines motorral és a Ceed is egy racionális választás lenne, én támogatnám, mert nagyon megbízható autók. A Ceed formájáról nekem sem a szép szó jut eszembe, de a Focus jobban néz ki, és a belseje is igényesebb szerintem.


Üdvözlettel:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.